15 септември – първи учебен ден

Отново е 15 септември. Дворът на училището е изпълнен с ученици, учители и родители. Всички са в очакване на новата учебна година. Малките възпитаници държат стеснително ръцете на майките. За първи път ще пристъпят в голямата слънчева сграда – училището.  Вълнение и радост изпълват сърцата.

Официалното откриване на учебната година започна в 9, 00 ч. На фона на химна на България учениците от IV , VI VII клас  вървяха тържествено, държаха флага на националното знаме и застанаха пред портрета на светите братя Кирил и Методий.

Водещи на тържеството бяха Севим Куртчу- старши учител по Български език и литература и история и Красимира Атанасова – старши учител в начален етап.

Директорът на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий“  г- н Стоянов произнесе поздравително слово. Подчерта, че първия учебен ден е символ на знанието, духовността и образованието. Пожела на ученици и учители, здраве, вдъхновение  и успехи през новата учебна 2017/ 2018година.

На музикален фон на песента :“ Запя свойта песен звънчето“, група ученици от IV, VI и VII клас се строиха пред публиката.  Изпълниха литературна композиция, посветена на първия учебен ден .

Под ръководството на Красимира Атанасова – класен ръководител на I клас, малките първокласниците за първи път се представиха пред публика и рецитираха с голямо желание.

Десислава Тошкова – ученичка от VI клас приветства най- малките възпитаници. Призова учениците да бъдат упорити и търпеливи. Да слушат напътствията на г- жа Атанасова. Десислава Тошкова подари  на първокласниците „ключа на знаниета „ и пожела здраве и успехи.

Заби училищния звънец.   По стара традиция първи в училището влязоха първокласниците, водени от г- жа Атанасова. След тях тръгнаха останалите ученици по класове.