Провеждане на кулинарно шоу на клуб “Спортът и здравето- ръка за ръка“

     


На  27. IV. 2017 г. учениците от клуб “Спортът и здравето- ръка за ръка“ с ръководител г – жа Иванова  в класната стая  проведоха кулинарно шоу. Няколко маси бяха свързани,  за да могат присъстващите да наблюдават кулинарните умения. Всеки участник беше снабден с чинии, вилици, салфетки. Най- важното е, че се спазва хигиена. Учениците готвеха с медицински ръкавици.

Целта на шоуто бе да се приготвят само здравословни храни-съответно закуска, обяд и вечеря.

Синем Яшарова  ученичка VIII клас   и Десислава Тошкова ученичка от V клас приготвиха пролетни салати с краставици, домати и сирене. Мерал  ученичка от V клас се представи с вкусна порция: две припечени пилешки шишчета, ориз и зелена салата. Бирел Бейзатова ученичка от V клас, Зерда Алтънаева ученичка от VII клас   и Арзу Ерол ученичка VIII клас изненадаха със зелени салати,  с ориз, маслини кюфтета и пържоли.

Г- н Стоянов, който е добър кулинар даваше съвети на учениците как да подредят продуктите в чиниите. По време на цялото шоу участниците от клуба по фотография „Фотоскул“ снимаха кулинарното шоу. Г- жа Иванова облечена с бяла престилка, също показаха кулинарни умения. Тя приготви вкусна салата от сварени яйца,  заквасена сметана, майонеза и кашкавал. Г-ци Севим и Семра Куртчу се наслаждаваха на кулинарните задачи на учениците. Едно невероятно шоу, което доказа способностите на членовете на клуб “Спортът и здравето- ръка за ръка“!