Представителна изява „Твоят час“

На 21. XII. 2016 г. в коридора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  се състояха три публични изяви по проект „Твоят час“ и коледен базар на ателие „Свещичка“.

Гости на мероприятията бяха представители от отдел Образование.

Учениците от V и VI клас под ръководството на г- ца Севим Куртчу драматизираха пиесата „ Гъбарко“ от Батко Златко. Показаха блестящи артистични умения. Заслужиха адмирации от учители и ученици.

Г- н Стоянов представи група „ Гъбарко“, която включва учениците от VI и  VIII клас.  Директорът запозна с историята на гъбите „Шийтаке“. Изтъкна здравословните предимства – ниско съдържание на калории, с висок процент на цинк, протеини фибри и минерали.   Гъбите „Шийтаки“ са разпространени в Източна Азия- Япония и Китай.

Г- жа Ахмедова ръководи клуб по фотография – Фотоскул. В него участват девет ученици: от V , VI и VII клас. Учениците ще придобият основни познания и умения във фотографията. Дейността на клуба е фокусирана върху практически занимания и експерименти. Основна задача е да отразяват дейността на всички групи по проекта, училищни мероприятия и тържества. Крайната цел е всички спомени да бъдат събрани в красиви албуми.

Г- жа Иванова запозна с клуба „ Спортът и здравето“ – ръка за ръка. Включени са ученици от  V , VI ,VII и VIII клас. Основна цел е да се получат знания за здравословното хранене и здравословен  начин на живот.

Накрая г- жа Атанасова проведе коледен базар на ателие „Свещичка“. Тя приветства гости, родители, ученици и учители. В словото г- жа Атанасова  подчерта, че свещите са не само източник на светлина, но и символ на топлина и домашен уют. Всички бяха очаровани от изработените свещи. Присъстващите родители и гости си купиха свещи. Със събраните парични средства ще се купят материали, необходими за ателие „Свещичка“.