5 октомври- Международен ден на учителя

На 5 октомври 2018 г. от 10. 40 ч. в коридора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се събраха ученици и учители, за да отбележат международния ден на учителя.

        Севим Куртчу произнесе тържествено слово, възхваляващо делото на учителя. Няма човек, който да не помни първия учебен ден и своя първи учител. Учителската професия е сред най- значимите професии, които оформят човека като обществена и духовна личност. Днес отдаваме почит към личността и професията учител. Няма възпитание без човешки пример и вдъхновение. Учителите запалват онази искра, от която животът става интересен и смислен.        

        Учителите винаги са били сред първите  личности, допринесли за развитието на обществото. През нашето Възраждане в  първите училища влизат най-просветените българи, училите в чужбина, както и свещениците. Те поставят основите на националното ни самосъзнание. Повечето от най-великите наши личности са били и учители – Христо Ботев, Иван Вазов, Добри Чинтулов, Йордан Йовков…

         Нека благодарим на любимите си учители за труда им. Защото както в началото стои словото, така и в началото на всеки съзнателен човешки живот стои един Учител.

        В часовете по изобразително изкуство учениците от V клас изработиха поздравителна кутия, в която  поставиха  картички за учителите. Отваряйки кутията, учителите бяха изненадани от картичките.   Севим Куртчу и учениците от V ,VI и  VII клас изработиха табло с рисунки, посветена на учителя.

       Празнично облечени, учениците от V и VI клас рецитираха стихове за любимите учители.Голямо впечатление предизвика писмото на Наарин Гюрсесова от V клас. „Скъпи учители, всеки ден ни обогатяване със знания и умения. По български език се учим да бъдем грамотни; по математика развиваме логическото си мислене; в часовете по човекът и природата опознаваме околния свят; по история разширяваме кръгозора си за древните цивилизации; по физическо изпълняваме гимнастически упражнения.

Училището е моят втори дом и аз се чувствам истински щастлива.Днес е празник на учителя и аз изразявам моята благодарност към Вас.

Благодаря Ви, скъпи учители!

       Учителите благодариха за поздравленията и пожелаха на учениците здраве, успехи и сбъдване на мечтите.

       Един хубав ден, който предизвика вълнение и приятни емоции!