144 г. от гибелта на Васил Левски

На 17. II. 2017 г. в коридора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се състоя възпоменателно тържество по повод 144 годишнината от гибелта на Васил Левски. Г-ца Севим Куртчу произнесе тържествено слово за Апостола на свободата.  Изтъкна, че Васил Левски , който приживе с целостта на личността и идеите си, с единството на думите и делата си печели признание. След героичната си гибел става знаме на всичко чисто и демократично в българското историческо развитие. Вътрешната революционна организация стои в основата на  развитието на българската национална революция – на Априлското въстание и освобождението на България от османско владичество.

Учениците от VI и VII клас подготвиха табло със снимки от родния дом на Апостола на свободата, карта на първата обиколка на Апостола, фотоси на негови съратници.

Рецитаторите от II, III, V,  VI и  VIII клас представиха литературна програма. Всички запазиха едноминутно мълчание в памет на Васил Левски.

На фона на песента: „ Обесването на Васил Левски“ Сейлян ученичка от II клас и Джем ученик от III поднесоха цветя пред портрета на Васил Левски.